úterý 19. srpna 2014

Dýňová polévka s chilli

A je to tady. Další polívka. Ale já na nich mám prostě tak trochu závislost. Venku je aktuálně asi 15°C (to je teda léto), tak je tohle asi ten nejlepší způsob zahřívání. Pokud nemáte jiný tip, zkuste tuhle polévku, je rychle hotová a stejně rychle z hrnce zmizí :)

Dýňová polévka s chilli

1kg dýně Hokkaido            1 cibule                               sůl, pepř, 2 lžíce oleje
1l kuřecího vývaru               100 ml smetany 33%          drcené chilli papričky

Dýni omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme střed, který vyhodíme a zbytek nakrájíme na větší kostky. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme dýni, trochu osmahneme a zalijeme vývarem. Necháme dusit, dokud není dýně pěkně měkká, trvá to asi 20 minut. Poté osolíme, opepříme podle chuti a rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme trochou smetany a podáváme posypané drcenými chilli papričkami.

Dobrou chuť

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš komentář